Menu
Posebna ponuda
Ebu Bekr es-Siddik
€20,00 (40,00 KM) €15,00 (30,00 KM)
Hadž i umra
€24,00 (48,00 KM) €17,00 (34,00 KM)
Omer ibn Hattab
€25,00 (50,00 KM) €20,00 (40,00 KM)
Paket-5
€27,00 (54,00 KM) €22,00 (44,00 KM)
Sahih El-Buhari
€140,00 (280,00 KM) €120,00 (240,00 KM)
Šiije i Haridžije
€18,00 (36,00 KM) €15,00 (30,00 KM)
Sunen ebu Davud 7 knjiga (zbirka hadisa sa komentarom)
€120,00 (240,00 KM) €90,00 (180,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu
€23,00 (46,00 KM) €20,00 (40,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu (2 dio)
€23,00 (46,00 KM) €20,00 (40,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu 1 + 2 dio
€46,00 (92,00 KM) €34,00 (68,00 KM)
Povezano

Budi njegova Hatidza Kako paziti i maziti svoga

Budi njegova Hatidza Kako paziti i maziti svoga
U zalihi: Da
Cijena: €7,00 (14,00 KM)
PDV: €7,00 (14,00 KM)
Kol:
 
   - ILI -   

Naslov knjige:              Budi njegova Hatidza Kako paziti i maziti svoga muža 

Autor:                           Edina Cokic 

Izdavac:                       Haris Grabus 

Format:                        Tvrdi uvez 

Broj stranica:               136

Ono što želim naglasiti jeste to da se supruga ne smije za­varavati i misliti da je s njene strane sasvim dovoljno ako ona nikada ne odbija svog muža, a da je ostalo sve na njenom mužu, tj. da ona od njega očekuje da on bude inicijator intimnog od­nosa. S obzirom na to da seksualni odnosi za muškarca znače, između ostalog, i zbližavanje sa svojim suprugom, a ujedno su mu i pokazatelj o tome koliko joj on znači i koliko joj je blizak, odnose u kojima je većinom muškarac inicijator, on tumači kao njenu nezainteresovanost za seksualne odnose, a samim time i nezainteresovanost za njega. Nije isključeno da će muškarac biti 3-4 puta inicijator, ali već peti put, bez obzira koliko jaka njegova želja za seksom bila, neće. On se osjeća kao da svoju suprugu dovodi u situaciju da radi nešto preko svoje volje.

Ako je u većini slučajeva muž inicijator, a posebno u mus­limanskim brakovima, gdje se žena podstiče da nikada ne od- bije svog muža, muž može još češće posumnjati da supruga to radi preko svoje volje, da ne uživa u tome, inače bi i sama pokrenula inicijativu. Svaki muškarac žudi da osjeti bliskost sa svojom suprugom u toku odnosa, te želi da i ona uživa i da joj bude lijepo.

Stoga, isto onako kako jasno odbijanje muža u bračnoj postelji može imati katastrofalne posljedice, isto tako velike posljedice za intimne odnose bračnih parova može imati i od sustvo ženine inicijative i zainteresovanosti za seksom. To čc učiniti da se muž udalji od žene interpretirajući to kao njenu nezainteresovanost za njega, a njegovo će udaljavanje, opet, žena interpretirati kao njegovu nezainteresovanost za nju. Kao rezultat toga, ona će čekati na njega da on učini prvi ko­rak u bračnoj postelji, a to će učiniti da se počne stvarati jedan jaz, koji će, ako se pravodobno ne ukloni, postajati veći i veći, i samim tim bit će potencijalni izvor mnogih drugih problema.

Dakle, tvom mužu uopće nije svejedno ko inicira seksual­ni odnos. U svojoj knjizi “The truth about cheating" (Istina o vjerovanju") bračni savjetnik Gary Neuman ističe da je seksualni odnos za muš­karca jedan emotivni čin. Iniciranje odnosa od žene njemu znači isto onoliko koliko ženi znači kada joj muž pokloni cvi­jeće ili kad joj opere suđe. Njemu je to kao da mu govoriš: “Divim ti se, želim te, stalo mi je do tebe, želim da uradim nešto lijepo za tebe.”

Drugim riječima, definitivno će mu biti više nego drago ako ti učiniš prvi korak. Ako mi ne vjeruješ, probaj i vidi šta će se desiti. Koliko često, na tebi je da odlučiš. To opet najviše ovisi od tvog muža i jačine njegove potrebe koju on ima za intimnim odnosima. Napravi plan! Isplaniraj situaciju, isplaniraj scenario! Koristi svoju maštu! Nemoj da budeš lijena! Njemu će biti neiz­mjerno drago kad vidi da si se potrudila samo za njega.

 

Greška koju mi žene pravimo jeste da mi čekamo da osje­timo neki poseban osjećaj, možda čak i “leptiriće u stomaku”, pa tek onda da načinimo prvi korak. Psiholozi savjetuju da seksualni odnos treba svjesno isplanirati i svjesno se pripre­miti za njega, jer dok žena bude planirala i razmišljala o tome, želja će sama doći.

Na kraju, stavi se na raspolaganje svome mužu. Ništa te ne košta. Ako ti sada neko šapne: “A posao, a ručak, a djeca, a kuća…” onda uvijek imaj na umu da muž više voli da ga čeka kod kuće sendvič uz suprugu koja je nasmijana, mila i koja je raspoložena za ovu vrstu odnosa, nego pečenje uz suprugu koja je neraspoložena, umorna i koja nema vremena ni želje za bračnom posteljom. Ako meni ne vjeruješ, onda pitaj svog muža. Imaj na umu da je za njega vrijeme provedeno s tobom u bračnoj postelji kao za tebe držanje njega za ruku dok gle­date neki romantični film. Nakon svega rečenog došao je red na tebe. Konačno je vrijeme da i ti uradiš nešto konkretno.

Hatidžina zadaća

 

Napiši tri detaljna scenarija u kojima ćeš ti učiniti prvi korak i inicirati seksualni odnos sa svojim mužem. Za svaki scenario ćeš odrediti datum i vrijeme.

Nemoj, se stidjeti! Sjeti se da ovo radiš kako bi svog muža učinila sretnim i zadovoljnim, a vaš brak ispunila ljubavlju i harmonijom. Imaj na umu, nakon svega što se desi, bit ćete jedno drugom bliži, vaša će veza biti jača. A tvoj trud kod nje­ga zasigurno neće ostati neprimjećen! A sad se baci na posao

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocjena Loš            Dobar

Unesite kod sa slike ispod: