Menu
Posebna ponuda
Akcija 1
€72,00 (144,00 KM) €49,00 (98,00 KM)
Akcija Halal ishrana i Poslanička medicina
€50,00 (100,00 KM) €39,00 (78,00 KM)
Alija ibn Ebu Talib
€40,00 (80,00 KM) €30,00 (60,00 KM)
Hasan ibn Alija
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
MUHAMMED - život i djelo posljednjeg Vjerovjesnika (2 toma)
€45,00 (90,00 KM) €30,00 (60,00 KM)
Omer ibn Hattab
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
Šiije i Haridžije
€18,00 (36,00 KM) €15,00 (30,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu (1 dio)
€26,00 (52,00 KM) €20,00 (40,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu (3 dio)
€28,00 (56,00 KM) €22,00 (44,00 KM)

Poslanička medicina

Poslanička medicina
U zalihi: Da
Cijena: €30,00 (60,00 KM)
PDV: €30,00 (60,00 KM)
Kol:
 
   - ILI -   

SPECIFIKACIJE O KNJIZI:                                                  

Naslov knjige:       Poslanička medicina                          

Autor:                    Dr. Safet Kuduzović                                           

Izdavač:                 Stichting Hidžra, Nederland                             

Format:                 B5 (tvrdi uvez)                                    

Broj stranica:        702        

 

Kontakt tel.:          0031 61 79 72 659 (NL) ili 00387 61 263 555 (BiH),

Kontakt e-mail:    info@islamske-knjige.com

Islam kao univerzalna vjera daje nam smjernice za očuvanje zdravlja i upućuje nas kako da se liječimo kada dođe do bolesti. Allah, Koji daje i zdravlje i bolest, propisao je lijek za svaku bolest, osim za smrt.  

U knjizi Poslanička medicina, koja je pred vama, autor doktor Safet Kuduzović prezentira plodove svog dugogodišnjeg istraživanja ove tematike, kako bi, kada su u pitanju bolesti i njihovo liječenje, savremenom čovjeku približio islamski način prevencije i liječenja bolesti i upoznao ga sa uputama posljednjeg Božijeg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Autor je detaljno ukazao na mnoge lijekove, kako biljnog tako i životinjskog porijekla, iz poslaničke medicine, ali i preporučio određenu hranu kao lijek ili pak neke metode liječenja, kao što su naprimjer kauterizacija i hidžama. Veći dio knjige autor je posvetio duhovnim bolestima, kojima je današnji čovjek iskušan kao nikad dosad, i u tom dijelu detaljno govori o prirodi džina i šejtana, o sihiru, o zaštiti, te o rukji – načinu liječenja.

Kad je u pitanju briga o autentičnosti izvora koje je autor koristio, dovoljno je citirati jednog od recenzenata, doktora Muharema Štulanovića, koji kaže: “Djelo Poslanička medicina napisano je jednostavnim, jasnim stilom sa izrazitim referiranjem na sunnet Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, uz valorizaciju svih navedenih predaja, verifikaciju i ocjenu autentičnosti, što ovom radu daje naučnu vrijednost, koju u ovom segmentu rijetko nalazimo kod drugih autora, što je dovelo do toga da je broj referenci registrovanih u fusnotama preko tri hiljade.”

                                                                                                                                                                            Stichting Hidžra

 

Djelo Poslanička medicina, dr. Safeta Kuduzovića, pisano je jednostavnim, jasnim stilom sa izrazitim referiranjem na sunnet Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, uz valorizaciju svih navedenih predaja, verifikaciju i ocjenu autentičnosti, što ovom radu daje naučnu vrijednost, koju u ovom segmentu rijetko nalazimo kod drugih autora, što je dovelo do toga da je broj referenci registrovanih u fusnotama preko tri hiljade uz činjenicu da se u nekoj od njih navodi i na desetine izvora uvećavajući autorski doprinos na jedan nevjerovatan nivo za jedno ovakvo naučno djelo. Poslanička medicina, dr. Safeta Kuduzovića, dolazi u jednom posebnom vremenu na našem životnom prostoru i upravo je kruna jednog perioda renesanse, razvoja, etabliranja i liječenja duhovnom terapijom i kur’ansko-sunnetskom rukjom nakon što je bila potpuno zaboravljena prije četvrt vijeka ili prije agresorskog rata koji se vodio u BiH. Imajući u vidu važnost očuvanja i tjelesno u duševnog zdravlja, s posebnim osvrtom na tretman rukjom, preporučujemo ovaj rad za objavljivanje kao novi referentni rad iz domena Poslanikove medicine na našem jeziku, da bude jedan od izvora koji će služiti svima koji žele da se obavijeste o ovom vidu šerijatske, vjerske, ali i praktične znanosti na autentičan, utemeljen način kroz naučno verifikovane predaje o Poslanikovoj medicini, ali i zbog novih, savremenih fetvi o pitanjima koja se nameću kod ovog vida šerijatske prakse.

Iz recenzije dr. Muharema Štulanovića

 

Iz obilne riznice poslaničke medicine, autor izdvaja potvrđene načine liječenja i lijekove kojima je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, liječio sebe i svoje ashabe, i koje je preporučivao svim muslimanima, kao i sve njegove savjete koji se odnose na hranu, piće, lijekove i sve što je povezano sa zdravljem čovjeka. U ovom djelu čitatelj će pronaći odgovore na mnoge dileme i nejasnoće u vezi sa poslaničkom medicinom, bit će upoznat sa smjernicama Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Značajan dio knjige posvećen je bolestima uzrokovanim džinskim djelovanjem. Džini su dio gajba i čulima nedokučivog svijeta, a znanje o njima crpi se iz vjerskih izvora, što i jeste uža specijalnost doktora Kuduzovića, i stoga će čitatelj u ovom djelu naći iscrpan prikaz tajanstvenog svijeta džina. Ovo djelo doktora Kuduzovića, kao i u sva njegova ranija djela, obiluje korisnim znanjem i karakteristično je po znanstvenoj metodologiji kojom otklanja sumnje i nedoumice i tako čisto islamsko učenje približava najširoj čitalačkoj publici, ali i onima koji već hode putem izučavanja islamskih znanosti i islamske misli.

Iz recenzije dr. Hakije Kanurića

 

U današnjem vremenu evidentno je da muslimani, u želji da očuvaju svoje tjelesno i duševno zdravlje ili da pronađu lijek za bolesti kojima su pogođeni, posežu za pogrešnim načinima liječenja, koji mogu, umjesto izlječenja, izazvati potpuni gubitak zdravlja i čak dovesti do smrtnog ishoda. Imajući u vidu ovu činjenicu, autor želi da upozna širu čitalačku publiku sa ispravnim načinima liječenja za koje postoji utemeljenje u sunnetu Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Autor je pokazao da dobro poznaje izvornu i relevantnu literaturu koja tretira ovu tematiku na autentičan način, te je tako dao svoj doprinos u rasvjetljavanju pitanja poslaničke medicine, s posebnim osvrtom na šerijatsku rukju, ukazujući i na pogrešna shvatanja i devijantna ponašanja u pogledu ovih pitanja.

Iz recenzije mr. Enesa Julardžije

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocjena Loš            Dobar

Captcha