Menu
Posebna ponuda
Akcija 1
€72,00 (144,00 KM) €49,00 (98,00 KM)
Akcija Halal ishrana i Poslanička medicina
€50,00 (100,00 KM) €39,00 (78,00 KM)
Alija ibn Ebu Talib
€40,00 (80,00 KM) €30,00 (60,00 KM)
Hasan ibn Alija
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
MUHAMMED - život i djelo posljednjeg Vjerovjesnika (2 toma)
€45,00 (90,00 KM) €30,00 (60,00 KM)
Omer ibn Hattab
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
Šiije i Haridžije
€18,00 (36,00 KM) €15,00 (30,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu (1 dio)
€26,00 (52,00 KM) €20,00 (40,00 KM)
Vodič za muslimansku porodicu (3 dio)
€28,00 (56,00 KM) €22,00 (44,00 KM)

Vodič za muslimansku porodicu 1 + 2 dio

Vodič za muslimansku porodicu 1 + 2 dio
U zalihi: Da
Cijena: €48,00 (96,00 KM)
PDV: €48,00 (96,00 KM)
Kol:
 
   - ILI -   

 

 

 

SPECIFIKACIJE O KNJIZI:                                             

 

Naslov knjige:             Vodič za muslimansku porodicu (prvi tom)

                                  enciklopedija pitanja i odgovora

                                  

Autor:                         Dr. Safet Kuduzović                        

Izdavač:                      Stichting Hidžra, Nederland            

Format:                       B5 (tvrdi uvez)                                 

Broj stranica prvi dio:              688                                        

Broj stranica drugi dio:              687

  

Knjiga Vodič za muslimansku porodicu, dr. Kuduzovića, jedan je novi dijamant kojim je naš uvaženi doktor obogatio knjižnicu našeg govornog područja i izuzetno sam počastvovan što sam jedan od onih koji su među prvima imali priliku da pročitaju ovu nadasve korisnu knjigu koja je plod dugogodišnjeg, napornog rada i istraživanja. S obzirom na to da je dr. Kuduzović alim koji živi sa narodom i da je svakodnevno, na razne načine, u kontaktu sa ljudima i da odgovara na pitanja i dileme na koje nailaze u svakodnevnom životu, to ovu knjigu čini dodatno vrijednom, jer je ona u pravom smislu riječi “vodič” zato što doista daje konkretne odgovore na veoma veliki broj dilema, nedoumica, nejasnoća s kojima se vjernik susreće. O naučnoj vrijednosti ovog djela moglo bi se kazati mnogo, a ovom prilikom ukazat ću na to da je svaki odgovor dr. Kuduzovića zasnovan na jakim argumentima, čiji se izvori nalaze u klasičnoj literaturi, posebno u djelima hanefijskog mezheba, a nemoguće je ne primijetiti i veliku toleranciju i uvažavanje drugih mišljenja.

Mr. Elvedin Pezić

 

Djelo Vodič za muslimansku porodicu jedno je od djela za kojima postoji velika potreba u današnjem vremenu. Porodica je jedan od najvažnijih temelja u čovjekovom životu, ali treba imati u vidu da porodica nije objekat koji se sastoji od temelja, krova, vrata i prozora, nego zajednica u kojoj se prije svega čuvaju Allahove granice i poštuje roditelj i onaj koji treba da se poštuje. Da bi porodica bila čovjekova sreća i ponos na oba svijeta, on mora da poštuje Allahove granice i propise, a to će moći ispuniti samo usvajanjem ispravnog znanja utemeljenog na Kur’anu i sunnetu. Naš uvaženi brat i alim dr. Safet Kuduzović ovom je knjigom olakšao muslimanskoj porodici i društvu učenje propisa kojima će poštivati Allahove granice, a primjenom i prakticiranjem usvojenog znanja bit će sretni i blagoslovljeni baš onako kako su nekada bile porodice na ovim prostorima. Sve propise prije svega pojasnio je prvo kroz pitanja koja se tiču samog vjerovanja, tačnije načina na koji se postiže ispravno vjerovanje, zatim propisa vezanih za namaz i druge ibadete.

Kurra hfz. Dževad Gološ, prof.

 

Naš uvaženi dr. Safet Kuduzović prepoznao je potrebu da našu još uvijek poprilično skromnu biblioteku islamskog sadržaja na bosanskom jeziku popuni jednim, usudio bih se kazati, kapitalnim djelom, koje je u cijelosti zasnovano na principu postavljanja pitanja i davanja konkretnog odgovora. Kao i u svim svojim dosadašnjim djelima, dr. Kuduzović još je jednom pokazao da je na nivou zahtjevnog zadatka, jer je kroz cijelu knjigu, svojim iako u globalu naučnim stilom pisanja, koji podrazumijeva upotrebu stručne terminologije, specifičnu elaboraciju štiva kao i detaljno referenciranje gotovo svake navedene rečenice, ipak uspio održati jednostavnost te cjelokupni materijal čitalačkoj publici prikazati na jedan sasvim shvatljiv i razumljiv način koji je daleko od bilo kakve vrste kompliciranja, nejasnoća i zamršenosti. Zbog toga sam uvjeren da će, uz Allahovu pomoć, ovo djelo biti rado čitano i često korišteno kako od kolega dr. Kuduzovića, tj. imama, vjeroučitelja i islamskih teologa, tako i od širih masa na svim područjima na kojima se govori i razumije naš jezik.

Amir Durmić, prof.

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocjena Loš            Dobar

Captcha