Menu
Posebna ponuda
Akcija 1
€72,00 (144,00 KM) €49,00 (98,00 KM)
Alija ibn Ebu Talib
€40,00 (80,00 KM) €30,00 (60,00 KM)
Ebu Bekr es-Siddik
€20,00 (40,00 KM) €17,00 (34,00 KM)
Hadž i umra
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
Hasan ibn Alija
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
MUHAMMED - život i djelo posljednjeg Vjerovjesnika (2 toma)
€45,00 (90,00 KM) €30,00 (60,00 KM)
Omer ibn Hattab
€28,00 (56,00 KM) €23,00 (46,00 KM)
Osnove islama
€24,00 (48,00 KM) €20,00 (40,00 KM)
Poslanička medicina
€30,00 (60,00 KM) €25,00 (50,00 KM)
Šiije i Haridžije
€18,00 (36,00 KM) €15,00 (30,00 KM)
Povezano

Fetve - pitanja i odgovori

Fetve - pitanja i odgovori
U zalihi: Da
Cijena: €22,00 (44,00 KM)
PDV: €22,00 (44,00 KM)
Kol:
 
   - ILI -   

Iz predgovora mr. Hakije Kanurića

Djelo ''Fetve – pitanja i odgovori'', uvaženog autora mr. Safeta Kuduzovića, Allah ga čuvao, dokaz je postojanja učenih koje nije zamorilo izučavanje hadisa i Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, sunneta. Velika je Allahova blagodat da među nama ima onih koji, vraćajući se prvenstveno na Allahovu Knjigu i Poslanikov, sallallahu alejhi ve sellem, sunnet, osvjetljuju Pravi put, podstiču na činjenje dobra, odvraćaju od lošeg, objašnjavaju halal i haram, razdvajaju istinu od zablude i sunnet od novotarije. Čitalac ovog vrijednog djela lahko će uočiti da autor svojim odgovorima daje iskrene savjete koje crpi iz časnog Kur’ana, Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, sunneta i izjavâ eminentnih učenjaka ovog ummeta. Usto, djelo sadrži odgovore na aktuelna pitanja kojima se prišlo studiozno, daleko od mezhebske pristrasnosti, s iskrenim nastojanjem da se preferira mišljenje na koje upućuju šerijatski dokazi, uz osvrt na fikhska pravila i temeljne ciljeve šerijata, služeći se pri tome mišljenjima učenjaka iz svih priznatih mezheba. Poseban kvalitet ovog rada čini izrazito bogata argumentacija popraćena ocjenom autentičnosti hadisa i predanja te obilna dokumentaciona podloga. Djelo koje je pred nama jeste još jedan dragulj na ogrlici koju niže šejh Safet. Uzvišenog Allaha molim da mu podari blagoslov u znanju i da ga sačuva svakog zla, a da čitaocima ovog vrijednog djela osvijetli srca nurom imana, korisnog znanja i rada prema njemu, amin!

 

Iz recenzije  kurra hfz. Dževada Gološa, prof.

Knjiga ''Fetve – pravne decizije'', šejha Safeta Kuduzovića, dotiče se pitanja života, pitanja s kojima se muslimani susreću svakodnevno, počevši od islamskog vjerovanja (akide), pa nadalje: tahareta, namaza, dženaze, zekata, posta, hadždža, hrane i pića, šerijatskog klanja, odjeće, braka, odnosa među supružnicima, razvoda braka, dojenja i brojnih drugih poglavlja. Ono što ukazuje na briljantnost i ove knjige našeg šejha Safeta jeste broj izvora koji su korišteni prilikom izdavanja ovih fetvi. Može li neko nakon toga kazati da su to odgovori koji su zadovoljavali neki drugi princip osim principa pravednosti i preciznosti? Ne mislim da nam ostaje išta drugo osim da pročitamo sve ove odgovore i da na kraju, kao što smo i na početku, zamolimo Uzvišenog Allaha da našem šejhu Safetu podari zdravlje i dug život kako bismo svi mi imali što veću korist od njegovog znanja, amin!

 

Iz recenzije  Hajrudina Tahira Ahmetovića, prof.

Od Allahove neizmjerne dobrote prema meni jeste i ova prilika koju mi je On Svevišnji dodijelio da mogu ukazati na iskrene radnike za Njegovu vjeru, velike učenjake, nasljednike vjerovjesnika i poslanika, Njegove svjedoke na zemlji koji iskreno savjetuju narode i vode ih ka dobru i prosperitetu. Jedan od takvih jeste i naš dragi brat, cijenjeni mr. Safet Kuduzović. Takvim ga smatramo, a Allah će nas sve obračunavati. Svaki onaj koji bude čitao ovo djelo našeg brata Safeta potvrdit će njegovo šerijatsko znanje i mjesto u naučnim krugovima, dugotrajni uloženi trud, lijep način izlaganja i posebno brigu i pažnju koju ukazuje onima dok mu postavljaju pitanje. Ovom prilikom želim se zahvaliti našem cijenjenom bratu mr. Safetu Kuduzoviću na trudu i strpljenju koje je uložio i koje i dan-danas ulaže služeći Allahovoj, subhanehu ve te'ala, vjeri.

 

 

SPECIFIKACIJE O KNJIZI:

 

Naslov knjige:              Fetve  pravne decizije

Autor:                          Dr. Safet Kuduzović

Izdavač:                       DžematStichting Hidžra”, Nederland

Recenzija:                    Dr. Hakija Kanurić,

Kura hafiz Dževad Gološ, prof.

Hajrudin Ahmetović, prof.

 

Format:                        B5 (tvrdi uvez)

Broj stranica:                620

 

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocjena Loš            Dobar

Captcha